CHECK THIS OUT

Monday, March 7

berjinak2

Hye guys?? wassup?? dah dinner?? kalau yg belum tu, xyah la dinner2 ek, dh lewat dh, nanti gumuks plak,hihi. I nk tnya sikit ni, korang sume kenal x blogger ABANG BEN?? opppss, of coz la korang kenal kan?? sape la xkenal blogger femes mcm Abang Ben ni. I jadi minat nk 'berbeloging' ni sbb Abang Ben ni laa.. kerap jgk la aku jenguk blog dia, layann.. lps I create jer blog ni, Blog List pertama yg I add ialah blog Abang Ben. Dua2 blog aku follow & add,hehehe :)


Seronok plak bila tgk ramai blogger yg lain bg respon tentang apa2 je Abang Ben ni post. Respekk ah lu bro..!!!hehe. Harap dapat jd blogger mcm dia satu hari nanti (memahami citarasa para pembaca Blog & Dunia Alam Maya ni..big claps...)

Entry terbaru Abang Ben menarik minat aku utk menjadi sebahagian drpd insan2 yg tahu menilai & menghargai insan lain. Thanks Abang Ben kerana membuka mata I utk menilai this kind of sense of humor as part of our duty as a mankind in this world. So Abang Ben, this entry dedicated to you too. Let's begin this, for those yg belum kenal lg insan ini, after this, korang boleh lah ambil iktibar atas kecekalan & ketabahan insan ini menjalani hidup di dunia ini, InsyaAllah.

Insan tersebut bernama MOHD SUKUR IBRAHIM, actually Abang Ben, I mula2 kenal dia ni waktu dia keluar kt TV3, beliau ditemurah sempena Maal Hijrah. Aku ada baca dua entry di blog beliau waktu tu, satu mengenai Maal HIjrah yg bermakna buat dia dan satu lagi mengenai baju GengBlogger msuk TV3.


Even beliau seorang insan OKU tetapi semangat beliau tidak setanding dgn insan sempurna sprt kita semua. Semangat beliau sgt kuat & cekal, kalau x silap I la Abang Ben, wktu di interview di TV3 tu, dia ada menyatakan yg dia sedang melanjutkan pelajaran. I'm so proud of him.

Kita mungkin dikurniakn fizikal yg sempurna tp belum tentu akal fikiran & semangat yg kuat seperti beliau. Sometimes, story like this can encourage us to be stronger than before. Make this kind of story to be some like a fireworks in your heart. InsyaAllah you'll be fine and happy.
last but not least, I nk pesan sikit ni,hehe. Be grateful. Macam dalam citer 'My Name is Khan', there's only two kind of person in this life, good person & bad person. It's your choice to choose which one of that. So, kalau kita jadi baik, hati tenang..jiwa aman..tp klau kita jd jahat.,hati asyik susah jer..jiwa pun x tenteram. InsyaAllah, kalo kita niat baik, baik la jadinya..kalo tak,sendiri fkirlaa..hihi

:: Let's Hope for the BEST ::



5 comments:

  1. bagusnya dia.. Allah lebih tahu...

    ReplyDelete
  2. good person & bad person..

    saya nak jadi good person..awk pun kena jadi good person tau...

    tq sudi buat entri ni..:)

    ReplyDelete
  3. Huszaini, Lulu, GiveAsh :
    thanks for visiting, datang lagi yerr :)

    Sukur Ibrahim :
    terharu sudi jenguk blog ni.. and I'm so proud of you..

    ReplyDelete